maandag 23 april 2012

Proteine fluff

Volgens mij, ongeveer het perfecte dieet voedsel.
Het is lekker, het is zoet, laag in koolhydraten en vetten...

                                   

  Mmmmmmm -------------->





Het is volgens mij dankzij de leangains website dat dit recept, met name in de fitnesswereld, een enorme bekendheid heeft gekregen.

Het is zo simpel.


Nodig:


100 gram Diepvries-fruit (aardbei, banaan, bosbes, framboos wat je wil)
1 schep (ca 30 gram) Proteïne 
evt. een slokje melk
en een handmixer

Voedingswaarde ca:
Cal: 165
Kh: 14
Ew: 24
  V: 2

Maak het fruit in ca 30 seconden, iets zachter, in de magnetron
Plet het een beetje met de mixer (anders vliegt het je schaal uit)
Schep proteïne toevoegen, een een klein slokje water of melk (pas op met "natte vruchten")
En mix het geheel een paar minuten op de hoogste stand, tot je een "fluffy" luchtig geheel krijgt, een soort slagroom.


Het beste gaat het met casseine proteïne poeder, dat dikt makkelijk in. 
Ook met een blend (mix van casseine en whey) heb ik hele goede ervaringen.

Met pure whey proteïne is het vaak wat lastiger een mooie, dikke fluff te krijgen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten