woensdag 2 mei 2012

Bananenbrood met whey proteine

Bananen en proteïne, standaard bij bijna iedere sporter in het dieet.

Dus met wat toevoeging bakken we er een lekker soort stevige cake van!
Ideaal om voor of na het sporten weg te werken, en ook makkelijk mee te nemen.

Nodig:
2 rijpe bananen
2 eieren
en verder van alles 100 :)
100 gram havermout
100 gram zelfrijzend bakmeel 
100 gram kwark
100 gram whey proteïne (banaan of vanille)
100 gram appelmoes  of baby fruithapje 

kaneel en zoetstof naar smaak

Ik heb het geprobeerd in verschillende samenstellingen, maar van alles 100 gram is makkelijk en ik proef geen verschil!Alles blenden/mixen en ca 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
De appelmoes (of fruithap) en kwark is overigens om het wat "nat" te houden zonder boter te gebruiken.

Lekker om dit recept extra te pimpen  met bijv. noten, rozijnen of stukjes chocolade.
Beslag

Klaar

Eet smakelijk!!
De voedingswaarde is voor 1/8 cake, en zijn prachtig.
Snijd je er echt cakeplakjes van, dan haal je er bijna het dubbele aantal uit, dus halveer de je voedingswaarde.

Cal: 183
Kh: 25
  E: 14
  V:  3

TIP: Zoals jullie zien doe ik bakpapier in mijn cakeblik. Scheelt weer invetten en je baksel komt er altijd heel en stevig uit.....

Bon Apetit!


3 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit! Kan je ook 200 gram kwark gebruiken ipv 100 gram kwark en 100 gram appelmoes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit! Kan je ook 200 gram kwark gebruiken ipv 100 gram kwark en 100 gram appelmoes?

    BeantwoordenVerwijderen