Ingrediënten:
3 gelatineblaadjes
400 g magere kwark
30 gram whey proteine (vanille)
1 zakje vanillesuiker
4 eiwitten
3 el frambozensiroop light
200 g frambozen
mespunt zout
Bereiding:
Week de blaadjes gelatine 5 tot 10 minuten in koud
water. Knijp uit. Breng 1,2 dl water aan de kook en los de gelatine erin op.
Meng de kwark met de whey proteïne, poedersuiker en vanillesuiker in een grote
kom en schenk de gelatine erbij. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Schep de geklopte eiwitten voorzichtig door het kwarkmengsel. Hou de helft van
de mousse apart en roer de siroop voorzichtig door de andere helft. Roer door
de apart gehouden helft de gepureerde frambozen. Verdeel de mousse met de
siroop over vier grote glazen en schep daarop de mousse met de gepureerde
frambozen, zodat je twee lagen krijgt. Zet de glazen ten minste 12 uur in de
koelkast.
BEREIDINGSTIJD
30 minuten + 12 uur koelen
Voedingswaarde (4 porties, per portie) ca:
110 calorieën.
15 gram eiwit
12 gram koolhydraten
<1 gram vet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten