maandag 23 april 2012

Eiwitrijke Frambozenmousse



Heb ook dit recept ergens gevonden, en wat "opgeleukt"
met proteïne. Voor de niet krachtsporters, of mensen die al aan hun eiwit-totaal zitten, kan het ook prima zonder extra whey. 

Ingrediënten:
3 gelatineblaadjes
400 g magere kwark
30 gram whey proteine (vanille)
1 zakje vanillesuiker 
4 eiwitten
3 el frambozensiroop light
200 g frambozen 
mespunt zout

Bereiding:
Week de blaadjes gelatine 5 tot 10 minuten in koud water. Knijp uit. Breng 1,2 dl water aan de kook en los de gelatine erin op. Meng de kwark met de whey proteïne, poedersuiker en vanillesuiker in een grote kom en schenk de gelatine erbij. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep de geklopte eiwitten voorzichtig door het kwarkmengsel. Hou de helft van de mousse apart en roer de siroop voorzichtig door de andere helft. Roer door de apart gehouden helft de gepureerde frambozen. Verdeel de mousse met de siroop over vier grote glazen en schep daarop de mousse met de gepureerde frambozen, zodat je twee lagen krijgt. Zet de glazen ten minste 12 uur in de koelkast.

BEREIDINGSTIJD
30 minuten + 12 uur koelen

Voedingswaarde (4 porties, per portie) ca:
110 calorieën.
15 gram eiwit
12 gram koolhydraten
<1 gram vet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten